Péče o šperky z drahých kovů

Vybrali jste si šperk s originálním a elegantním designem, který od nákresu až po finální produkt vzniká pod rukama našich šperkařů. Většina námi dodaných výrobků je zhotovena zcela ručně, proto bychom vám rádi doporučili, jak výrobky používat pro jejich dlouhou životnost, proto si, prosím, pročtěte pozorně následující řádky před začátkem používání námi dodaných výrobků.

 

Šperky z drahých kovů:

Zboží zhotovené ze stříbra (AG 925/1000), nebo ze zlata (AU585/1000), je zhotoveno z materiálu zpracovaného pro klenotnickou výrobu, dodaného firmou Safina a.s. nebo Soliter a.s.

Skladování: Přepravní nebo dárková krabička není určena pro skladování šperků, může dojít ke změně jeho povrchových vlastností vlivem různých materiálů použitých pro výrobu krabiček. Pro skladování použijte šperkovnice k tomu určené, případně suchá a temná místa bez přímého slunečního záření se zabezpečením proti jejich poškození.

Použití: Dodané šperky jsou jemné, estetické dílo a jsou určeny především k příležitostnému nošení. Denní nošení není samozřejmě nijak vyloučeno, ale pochopitelně denním používáním může docházet k mechanickému poškozování – odřeninám a poškození povrchové vrstvy, kterými jsou šperky opatřeny, například rhodiace, zlacení, povrchová vrstva rosegold, jejichž poškozením mohou následně nastat povrchové estetické změny. Mechanická poškození jsou ze své podstaty vyloučena z reklamace. Doporučujeme šperky sundávat především před sportem, fyzickou prací, koupáním a mytím zejména v chlorované nebo slané vodě, saunováním apod. Šperky nejsou určeny na spaní, před spánkem je proto vždy sundávejte. Šperky chraňte před mechanickým poškozením, zabraňte styku s kosmetickými přípravky (krémy, parfémy apod). Chraňte před přímým slunečním zářením, při jeho dlouhodobém působení může dojít ke žloutnutí nebo černání.

Černání – oxidace povrchu stříbra: K černání stříbra, jež je přirozeným jevem a není známkou nekvality nebo nepravosti stříbra, může dojít vlivem vyššího PH pokožky, agresivního potu, používáním parfémů, krémů a jiných kosmetických přípravků, působením vlivů vnějšího prostředí. K odstranění je třeba použít roztok pro čištění stříbra, v menší míře černání přiložený jemný čistící hadřík, případně svěřit šperk odbornému zlatnictví. Černání stříbra není závadou, je  jeho vlastností a není tedy důvodem k reklamaci.

Čištění: K čištění šperků používejte pouze přiložený měkký hadřík. Nepoužívejte mýdla, saponáty a jiné chemické přípravky, které mohou šperky a jejich povrchy poškodit. Profesionální čištění svěřte do rukou zlatnictví, nebo nás kontaktujte na info@e-naramky.cz, kde vám poradíme, případně vyčištění – renovaci šperku zajistíme u zlatníka (tato služba je zpoplatněna dle náročnosti a poškození, cena bude sdělena na základě fyzické kontroly). K vyčištění lze použít také roztoky na čištění stříbra a zlata, dostupné ve zlatnictvích, nebo v internetových obchodech. Vždy dodržujte návod a bezpečnostní pokyny k použití těchto roztoků.  Šperky ponořte maximálně na pár vteřin, delším působením může dojít k následnému porušení povrchové vrstvy. Pozor, v případě nešetrného domácího čištění může dojít k poškození vrchní vrstvy, nebo celého šperku, které nelze reklamovat jako vadu produktu. Pozor, čištění šperků s povrchovou úpravou rosegold  a zlacením svěřte pouze do rukou zlatníka!

Náhrdelníky s více přívěsky: Přívěsky jsou vyleštěny do dokonale hladkých a lesklých povrchů, jež v případě tření o sebe ponesou vždy známky používání, jimž nejde nijak zabránit – je třeba dbát zvýšené opatrnosti na mechanické poškození a poškrábání materiálu. Doporučujeme přívěsek se zirkonem, nebo jiným přívěskem, nosit k medailonku příležitostně.    

Možnosti reklamace a výluky: Oznámení o reklamaci je třeba zaslat na info@e-naramky.cz s číslem objednávky. Reklamace se vztahují pouze na vady způsobené výrobcem a nevztahuje se na poškození zapříčiněné nesprávným nebo nešetrným používáním a přirozeným opotřebováním. Dále se reklamace nevztahuje na mechanické poškození (roztržení, opotřebení, rozbití, poškrábání, ošoupání povrchové vrstvy), popřípadě jiné mechanické poškození a viditelné chyby - závady způsobené neodborným zásahem. Černání stříbra, viz výše, není také důvodem k reklamaci. Posouzení reklamace není možné pouze z fotodokumentace. Výrobky je vždy třeba doručit zpět k nám, viz informace na www.e-naramky.eu nebo na info@e-naramky.cz , kde vám poradíme, jak dále postupovat. Vyřízení reklamací je v zákonné 30 denní lhůtě (standardně vyřizujeme v nejkratším možném termínu) od přijetí výrobku k reklamaci, nikoli od doby oznámení, či odeslání výrobku. Pokud je reklamace vyhodnocena jako neoprávněná, dopravu zpět hradí kupující, dle platného ceníku na www.e-naramky.eu.

 

Váš názor je pro nás důležitý:

Rádi bychom Vás tímto požádali o 2 minuty Vašeho času, abyste ohodnotili naši nabídku a úroveň služeb, které mohou hodnotit pouze reální kupující.
To nám v budoucnu umožní lépe se přizpůsobit Vašim potřebám.

Děkujeme vám za nákup a těšíme se na další spolupráci.

Dne 1.10.2023
Tým E-naramky

www.e-naramky.eu
info@e-naramky.cz








 

 

 

 

 

 

Sledujte nás na Instagramu