Péče o minerální šperky

Před začátkem používání produktů si důkladně přečtěte následující informace. Pokud budete o šperky správně pečovat mohou vám vydržet celou věčnost.

Náramky z minerálních kamenů:
Chraňte náramky před stykem s vodou a potem, aby nedošlo k jejich poškození a znehodnocení komponentů. Sundejte si je vždy před mytím nádobí, sprchováním, saunováním anebo koupáním a to jak ve vaně, tak v bazénu či moři (chlór, sůl a koupelové oleje je výrazně znehodnocují). Také nenoste šperky do prostředí s výskytem síry a jodu – minerální prameny a lázně. 
Zamezte styku s kosmetikou. Matné korálky (minerální i skleněné) mají tendenci po použití krémů na ruce i jiných kosmetických přípravků měnit své vlastnosti (barva, začínají se lesknout atd.) Jakákoliv kosmetika (pleťové a tělové krémy, oleje, líčidla, laky na vlasy, parfémy atd.) působí na Váš šperk nepříznivě. Chemické látky, které jsou v kosmetice obsažené, mohou narušit a poškodit povrchovou úpravu a tím zkrátit životnosti Vašich šperků.

Nenoste šperky na spaní, při sportování ani při fyzické námaze, např. při úklidových pracích a také v prašném prostředí. Zejména bižuterie je křehká a při neopatrném zacházení se může poškodit nebo rozbít. Chraňte své náramky před tvrdými předměty, aby nedošlo k mechanickému či povrchovému poškození. Každý šperk je navlečený na elastické kvalitní a odolné lanko. Lanko je pevné, neznamená to však, že by se měla zkoušet jeho odolnost a natahovat jej na maximum. Je také zcela běžné, že se častým roztahováním po čase lehce natáhne nebo začne třepit. 

Kameny, bižuterie a kovy by měly být vždy jen otřeny jemným hadříkem, nikdy ne pod vodou. Důležité upozornění: výrobci zásadně nedoporučují své šperky s kamínky umývat vodou, jelikož hrozí jejich vypadnutí vlivem vniknutí vody pod kamínek. Tím se naruší struktura materiálu a lepidla, jež kamínek drží na místě. Nikdy neošetřujte šperky pomocí agresivních čističů! U šperků z obecného kovu se případné skvrny, které se objeví vlivem potu, mohou odstranit velmi jemně vlhkým hadříkem a třením. U stříbrných šperků je možné zakoupit roztok na čištění stříbra, ale je nutno zabezpečit, aby se tento roztok nedostal na ostatní komponenty. Dbejte ovšem také na to, zda je ve šperku také přírodní kámen, perla apod., které tuto chemii nesnesou a mohou pak změnit povrch či barvu. Po koupeli v čistícím roztoku je nutno vždy ozdobu opláchnout čistou vlažnou vodou, dokonale osušit a pečlivě přeleštit flanelovým hadříkem. Druhou variantou jsou čistící utěrky či houbičky, které nejsou tak agresivní jako roztok, ale na druhou stranu s nimi nelze dosáhnout tak vysokého efektu, jelikož se nedostanete zcela všude.

Náramky Sparkly jsou módním doplňkem a jsou určeny pro příležitostné nošení. Při častém nošení mohou měnit své vlastnosti, například změna odstínu, drobné povolení elastického lanka atd.

Bezpečnost: Důrazně nedoporučujeme nošení výrobků při jakékoli manuální činnosti, při jakémkoli sportu. Ukládejte je mimo dosah vašich dětí. Naše produkty nejsou hračky a nepatří do dětských rukou. Hrozí jejich poškození, v případě roztržení může dojít k polknutí malých kuliček dětmi (i když jsou lanka velice pružná, nezkoušejte je natahovat, mohou se následně začít třepit a zkrátí se jejich životnost, v případě většího natažení může dojít k jejich přetržení). 

Vymezení pojmů a jejich vysvětlení

Praskaný křišťál a syntetický praskaný křišťál: Jednotlivé kuličky praskaného křišťálu jsou mechanicky napraskané, jsou tedy náchylnější na rozbití. Doporučujeme tedy větší opatrnost při jejich nošení, náhodný úder může způsobit jejich roztříštění. Jakékoli mechanické poškození produktu znamená zánik možnosti uplatnění práva z vady produktu. Nejen syntetický praskaný křišťál je určen k příležitostnému nošení a při častém nošení, respektive působením potu, může měnit své vlastnostii - začít průhlednit. Je to přirozená vlastnost, mezery se vyplní.

Drůzový matný achát: Jednotlivé kuličky drůzového matného achátu jsou nepravidelné, mají místy oděrky a krystalové žíly. Nejedná se o vadu, ale vlastnost a každý náramek z tohoto materiálu je jedinečný.

Dračí matný achát: Broušené matné kuličky dračího achátu jsou povrchově dobarvovány do příslušného odstínu. Může se tedy stát, že časem mohou změnit své vlastnosti (po použití kosmetických přípravků a vlivem potu se mohou začít lesknout a tmavnout). Korálky nejsou vyleštěny, pouze vybroušeny.

Shamballa korálky: Jsou kuličky z polymerové hmoty, do kterých jsou ručně vlepované kamínky. Jakýkoliv styk s vodou či potem může zapříčinit jejich vypadnutí. Chraňte tyto korálky před jakýmkoliv stykem s vodou a potem.

Jakékoli matné korálky: Kuličky z matných korálků mají zmatněný vybroušený povrch a jsou tedy náchylnější k zašpinění. V případě používání kosmetických přípravků je do sebe absorbují a dochází tak k jejich tmavnutí a lesknutí, což je následně stav nevratný. Jsou určeny k příležitostnému nošení. 

Povrchově dobarvované materiály: V případě, že jsou kuličky povrchově dobarvované, časem může dojít ke změnám barev vlivem potu a kosmetických přípravků, které tyto změny urychlí.

Skleněné komponenty Swarovski Elements: Jsou komponenty, jejichž hlavním materiálem je sklo a jsou křehké, náchylné na pád a údery. Jakékoli mechanické poškození produktu znamená zánik možnosti uplatnění práva z vady produktu. 

Bižuterní komponenty: Jedná se o kovový díl, který vlivem nošení a času může mění svou barvu a vzhled.

Štrasové rondelky - Bižuterní okrasný komponent s kamínky, který slouží k oddělovaní minerálních či skleněných korálků. Vlivem nošení a styku s kůží, může dojit k narušení materiálu a změně vzhledu a barvy kovového dílu.

Kovové korálky s kubickými zirkony: Luxusní mosazné komponenty, které jsou speciálně povrchově upraveny do požadovaného odstínu (povrchová úprava PVD zlacení). Kubické zirkony jsou do mosazi upevněny speciálním lepidlem, nedoporučujeme tedy styk s vodou a vlhkým prostředím – hrozí vypadnutí zirkonů. 

Elastické lanko: Každý náramek je navlečený na elastické kvalitní a odolné lanko. Lanko je pevné, neznamená to však, že by se měla zkoušet jeho odolnost a natahovat jej na maximum. Pokud máte agresivní pot, může návlekový materiál začít ztrácet pružnost a třepit se. 

Použité fotografie produktů: Fotografie produktů jsou majetkem firmy Web-service Miloš Knespl a jsou pouze ilustrativní, jelikož se v převážné většině jedná o přírodní materiály, které mohou mít lehce jiný tvar, strukturu, případně zbarvení, které nelze ovlivnit. Barvy mohou být také zkresleny dle druhu a nastavení monitoru.

Zánik možnosti uplatnění práva z vady produktu

Jakékoli mechanické poškození - rozbití jednotlivých komponentů, přetržení elastického lanka. Ztráta produktu nebo jakékoli jeho části. Uplatnit právo z vadného plnění lze pouze při zaslání kompletního zboží.

Výše uvedené informace jsou zasílány společně s fakturou na e-mailovou adresu, která je uvedena při zadávání objednávky.

Sledujte nás na Instagramu